## ALABAMA STATE BAR ANNUAL MEETING JUNE 26-29, 2024

## WEDNESDAY, JUNE 26

NOON - 6:30 P.M. ANNUAL MEETING REGISTRATION/CHECK-IN

**1:00 P.M. - 1:50 P.M.** PROFESSIONALISM AND PERSUASION IN THE APPELLATE COURTS (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

2:00 P.M. – 2:50 P.M. PEARLS OF WISDOM FROM ALABAMA MEDIATORS (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

2:30 P.M. + 4:30 P.M. BOARD OF BAR COMMISSIONERS MEETING

**3:00 P.M. – 3:50 P.M.** WHAT REAL PROPERTY AND ESTATE ATTORNEYS NEED TO KNOW ABOUT FAMILY LAW (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

4:00 P.M. - 4:50 P.M. WORKERS COMP TRIVIA (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

5:00 P.M. - 6:30 P.M. LEADERSHIP FORUM ALUMNI RECEPTION

6:30 P.M. - 8:30 P.M. OPENING NIGHT RECEPTION



## **THURSDAY, JUNE 27**

7:00 A.M. – 8:00 A.M. "FRIENDS OF BILL W." MEETING

7:30 A.M. – 8:30 A.M. CONTINENTAL BREAKFAST AND COFFEE BAR

7:30 A.M. – 8:30 A.M. PAST PRESIDENTS' BREAKFAST OPEN ONLY TO ALABAMA STATE BAR PRESIDENTS

7:30 A.M. – 5:30 P.M. ANNUAL MEETING REGISTRATION/CHECK-IN

**8:00 A.M. - 5:00 P.M.** LEGAL EXPO

**8:00 A.M. – 8:50 A.M.** ALABAMA STATE BAR ETHICS UPDATE (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

8:00 A.M. - 8:50 A.M. HOW TO EFFECTIVELY MANAGE CONSERVATORSHIPS (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

9:00 A.M. - 9:50 A.M. PROFESSIONALISM: WHAT WOULD TED LASSO DO?

9:00 A.M. – 9:50 A.M. WORKPLACE HARASSMENT: HOSTILE WORK ENVIRONMENT CLAIMS AND DEFENSES (1.0 HOUR MCLE CREDIT)





#### 10:00 A.M. - 10:50 A.M.

NFL, UFL, NIL AND CBA: FOOTBALL FOR LAWYERS (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

## 10:00 A.M. - 10:50 A.M.

CLAIMS JEOPARDY! (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

**11:00 A.M. - 11:50 A.M.** ETHICS REFORM (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

#### 11:00 A.M. - 11:50 A.M.

THE FUTURE OF THE LAW IS HUMAN: HOW MIND MANAGEMENT, RESILIENCE AND PROBLEM-SOLVING WILL HUMANIZE THE LEGAL INDUSTRY (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

#### 12:30 P.M. - 1:45 P.M.

BENCH & BAR LUNCHEON: BRENDAN HUNT (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

## 2:00 P.M. - 2:50 P.M

TRANSFORMATIONAL LEADERSHIP IN LAW ACROSS GENERATIONS (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

#### 2:00 P.M. - 2:50 P.M.

DELVING DEEPER THAN SOURCE: DECIPHERING ACTIVITY LEVEL IN DNA ANALYSIS (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

#### 2:00 P.M.

CHILDREN'S POOLSIDE ICE CREAM SOCIAL

**2:50 P.M. - 3:00 P.M.** SNACK BREAK

#### **3:00 P.M. - 3:50 P.M.** FAMILY CASE LAW UPDATE

(1.0 HOUR MCLE CREDIT) 3:00 P.M. - 3:50 P.M.

IMAGE AND LIKENESS (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

## **3:00 P.M. – 3:50 P.M.** ALABAMA LAW INSTITUTE

#### **4:00 P.M. – 4:50 P.M.** PLOW: PLACES OF LEGAL OPPORTUNITY AND WORK

(1.0 HOUR MCLE CREDIT)

#### 4:00 P.M. - 4:50 P.M.

CYBERSECURITY FOR LEGAL PRACTITIONERS: SAFEGUARDING CLIENT DATA AND LEGAL INFORMATION (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

### 5:00 P.M. - 6:30 P.M.

ANNUAL VOLUNTEER LAWYERS PROGRAM RECEPTION

#### 5:30 P.M. – 7:30 P.M. CHILDREN'S PARTY AND DINNER



BRENDEN HUNT, CO-CREATED AND STARRED IN TED LASSO

### 6:00 P.M. - 7:30 P.M. BIRMINGHAM SCHOOL OF LAW ALUMNI

RECEPTION

SAMFORD UNIVERSITY CUMBERLAND SCHOOL OF LAW ALUMNI RECEPTION

UNIVERSITY OF ALABAMA SCHOOL OF LAW ALUMNI RECEPTION

### 7:30 P.M. - 8:30 P.M.

FAULKNER UNIVERSITY THOMAS GOODE JONES SCHOOL OF LAW DESSERT RECEPTION FOR ALUMNI AND FRIENDS

# FRIDAY, JUNE 28

7:00 A.M. - 8:00 A.M. "FRIENDS OF BILL W." MEETING

7:30 A.M. - NOON ANNUAL MEETING REGISTRATION/CHECK-IN

8:00 A.M. - NOON LEGAL EXPO

8:30 A.M. – 9:50 A.M. LITIGATION SECTION BREAKFAST WITH CREIGHTON WATERS, PROSECUTOR FOR THE MURDAUGH TRIAL (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

**10:00 A.M. - 10:50 A.M.** SUPREME COURT PANEL (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

11:00 A.M. – 11:50 A.M. CELEBRITIES ... THEY'RE JUST LIKE US! BUT WHAT ABOUT WHEN THEY ARE ON TRIAL? (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

**11:00 A.M. – 11:50 A.M** CIVILITY MATTERS (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

**12:30 P.M. - 1:00 P.M.** WOMEN IN THE LAW RECEPTION

1:00 P.M. – 2:00 P.M. ANNUAL MAUD MCLURE KELLY AWARD LUNCHEON

**1:30 P.M. – 5:00 P.M.** FRIENDS OF TONY MCLAIN GOLF TOURNAMENT

**2:30 P.M. - 4:30 P.M.** FAMILY TENNIS TOURNAMENT

6:00 P.M. - 8:30 P.M. WOMEN'S SECTION SILENT AUCTION FUNDRAISER

**7:00 P.M. – 10:00 P.M.** PRESIDENT'S CLOSING NIGHT FAMILY RECEPTION CREIGHTON WATERS, PROSECUTOR FOR THE MURDAUGH TRIAL

## **SATURDAY, JUNE 29** 7:00 A.M. - 8:00 A.M.

"FRIENDS OF BILL W." MEETING

7:30 A.M. – 8:45 A.M. CHRISTIAN LEGAL SOCIETY BREAKFAST

8:00 A.M. - 9:00 A.M. CONTINENTAL BREAKFAST

9:15 A.M. – 11:15 A.M. GRAND CONVOCATION AND AWARDS PRESENTATION

**11:15 A.M. - 11:30 A.M.** BOARD OF BAR COMMISSIONERS MEETING

> CIVILITY AND JUSTICE FOR ALL