Alabama State Bar 148th Annual Meeting

WEDNESDAY, JULY 16.

NOON - 6:30 P.M.

ANNUAL MEETING REGISTRATION/CHECK-IN

1:00 P.M. - 1:50 P.M. MISTAKES TO AVOID IN MEDIATION (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

2:00 P.M. - 2:50 P.M.
THE LAWYER'S GUIDE TO AI: TOOLS, PITFALLS AND PROMPTS

(1.0 HOUR MCLE CREDIT)

2:30 P.M. - 4:30 P.M.
BOARD OF BAR COMMISSIONERS MEETING

3:00 P.M. - 3:50 P.M. ETHICS ACT REFORM: FREE SPEECH, DUE PROCESS AND OTHER FOUNDATIONAL ISSUES

4:00 P.M. - 4:50 P.M.
ESTATE CONSIDERATIONS REGARDING REAL ESTATE
(10 HOUR MCI E CREDIT)

5:00 P.M. – 6:30 P.M. LEADERSHIP FORUM ALUMNI RECEPTION

5:30 P.M. -7:00 P.M.
BAR COMMISSIONER RECEPTION



THURSDAY, JULY 17

7:00 A.M. - 8:00 A.M. "FRIENDS OF BILL W." MEETING

7:30 A.M. - 6:30 P.M.
ANNUAL MEETING REGISTRATION/CHECK-IN

7:30 A.M. – 8:30 A.M.AIM 35TH ANNIVERSARY CONTINENTAL BREAKFAST AND COFFEE BAR

7:30 A.M. - 8:30 A.M.PAST PRESIDENTS' BREAKFAST
OPEN ONLY TO ALABAMA STATE BAR PRESIDENTS

8:00 A.M. - 5:00 P.M. LEGAL EXPO

8:00 A.M. – 8:50 A.M. UPDATE ON SUBCHAPTER V (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

8:00 A.M. - 8:50 A.M.
THE DO'S AND DON'T'S OF SOCIAL SECURITY
REPRESENTATION: HELPFUL TIPS TO GIVE YOUR

(1.0 HOÙR MCLE CREDIT)

9:00 A.M. - 9:50 A.M.
WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS: ATTITUDE,
ILLNESS AND THE PRACTICE OF LAW

CLIENT THE BEST CHANCE TO SUCCEED

9:00 A.M. - 9:50 A.M.
WORKERS' COMPENSATION- CONSTITUTIONALITY,
WHAT'S BEEN TESTED AND WHAT'S NEXT
(1.0 HOUR MCLE CREDIT)

9:00 A.M. - 9:50 A.M.
INTRODUCTION TO INTELLECTUAL PROPERTY LAW
(1.0 HOUR MCLE CREDIT)

10:00 A.M. - 10:50 A.M. SCOTT COCHRAN- JOURNEY TO SOBRIERITY

(1.0 HOUR MGLE CREDIT)

10:00 A.M. - 10:50 A.M.

UNDERSTANDING THE JUDICIAL INQUIRY
COMMISSION AND THE COURT OF THE JUDICIARY
(1.0 HOUR MCLE CREDIT)

11:00 A.M. - 11:50 A.M. SUPREME COURT PANEL

12:30 P.M. – 1:45 P.M. BENCH & BAR LUNCHEON: BRENDAN HUNT (1.0 HOUR MOLE CREDIT)

2:00 P.M. – 2:50 P.M FEDERAL JUDGE PANEL

2:00 P.M. - 2:50 P.M.

BEYOND THE BILLABLE HOURS: EMBRACING A PURPOSE-DRIVEN IDENTITY IN THE LEGAL PROFESSION

(1.0 HOUR MCLE CREDIT)

2:00 P.M.

CHILDREN'S POOLSIDE ICE CREAM SOCIAL

3:00 P.M. - 3:50 P.M.

PROCEDURES AND PRACTICES IN THE ALABAMA SUPREME COURT AND THE ELEVENTH CIRCUIT (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

3:00 P.M. - 3:50 P.M.

THE FUTURE OF THE PROFESSION FOR SOLO AND SMALL FIRMS

(1.0 HOUR MCLE CREDIT)

4:00 P.M. - 4:50 P.M.

LAWYERS ARE SET APART FOR LEADERSHIP: ETHICAL AND PROFESSIONAL RESPONSIBLITIES DURING UNPRECEDENTED TIMES

(1.0 HOUR MCLE CREDIT)

4:00 P.M. - 4:50 P.M.
COMPLEX CIVIL LITIGATION PANEL

5:00 P.M. - 6:30 P.M.
ANNUAL VOLUNTEER LAWYERS PROGRAM
RECEPTION

5:30 P.M. - 7:30 P.M. CHILDREN'S PARTY AND DINNER

6:00 P.M. - 7:30 P.M.

BIRMINGHAM SCHOOL OF LAW ALUMNI RECEPTION

CUMBERLAND SCHOOL OF LAW RECEPTION

UNIVERSITY OF ALABAMA SCHOOL OF LAW ALUMNI RECEPTION

7:30 P.M. - 8:30 P.M.

FAULKNER UNIVERSITY THOMAS GOODE JONES SCHOOL OF LAW DESSERT RECEPTION FOR ALUMNI AND FRIENDS



FRIDAY, JULY 18

7:00 A.M. – 8:00 A.M. "FRIENDS OF BILL W." MEETING

7:30 A.M. - NOON
ANNUAL MEETING REGISTRATION/CHECK-IN

8:00 A.M. - NOON LEGAL EXPO

8:30 A.M. - 9:50 A.M.
LITIGATION SECTION BREAKFAST WITH JUDGE
L. SCOTT COOGLER

10:00 A.M. - 10:50 A.M. BUSINESS INTELLIGENCE FOR LAW FIRMS: TURNING DATA INTO ACTIONABLE INSIGHTS (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

10:00 A.M. - 10:50 A.M. LEADING WITH FACT AND OPTIMISM: THE POWERFUL PARADOX OF GRIT & GRACE (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

10:00 A.M. - 10:50 A.M
ACCESS TO JUSTICE DENIED: LEGAL AID
SIMULATION AND SOLUTIONS
(1.0 HOUR MCLE CREDIT)

11:00 A.M. - 11:50 A.M. ROBERT BAILEY

11:00 A.M. - 11:50 A.M. ALABAMA LAW INSTITUTE (1.0 HOUR MCLE CREDIT)

12:00 P.M. - 12:30 P.M. WOMEN IN THE LAW RECEPTION

12:30 P.M. - 1:30 P.M. ANNUAL MAUD MCLURE KELLY AWARD LUNCHEON

1:30 P.M. - 5:00 P.M.
FRIENDS OF TONY MCLAIN GOLF TOURNAMENT

2:30 P.M. - 4:30 P.M. FAMILY TENNIS TOURNAMENT 6:00 P.M. - 8:30 P.M. WOMEN'S SECTION SILENT AUCTION FUNDRAISER

7:00 P.M. - 10:00 P.M.
PRESIDENT'S CLOSING NIGHT FAMILY RECEPTION

SATURDAY, JULY 19

7:00 A.M. – 8:00 A.M. "FRIENDS OF BILL W." MEETING

7:30 A.M. - 8:45 A.M. CHRISTIAN LEGAL SOCIETY BREAKFAST

8:00 A.M. - 9:00 A.M. Continental Breakfast

9:15 A.M. - 11:15 A.M.
GRAND CONVOCATION AND AWARDS PRESENTATION

11:15 A.M. - 11:30 A.M. BOARD OF BAR COMMISSIONERS MEETING

