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Judicial Inquiry Commission
800 SOUTH MCDONOUGH STREET
SUITE 201
MONTGOMERY, ALABAMA 36104

February 3, 1977

You asked the Commission recently whether or not you could serve as a District Judge
and a member of the Selma City Board of Education at one and the same time.

The Commission concluded, after studying your request for an opinion, that service on
a board of education is extra-judicial whether you are elected or are appointed. Such
service and position is “concerned with issues of fact or policy on matters other than the
improvement of the law, the legal system or the administration of justice.” Canon 5G
Canons of Judicial Ethics.

Hence, it is the Commission’s opinion that a District Judge should not serve as a
member of a board of education.

| was also requested to direct your attention to the problem of holding more than one
“office of profit.”

| trust the above answers your question.



