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Judicial Inquiry Commission
800 SOUTH MCDONOUGH STREET
SUITE 201
MONTGOMERY, ALABAMA 36104

August 16, 1978

The Judicial Inquiry Commission has reviewed your request for an opinion. You ask us
to consider two questions: first, whether the mandates of Canon 7 apply to retired
judges; and, second, if that Canon does apply to retired judges, whether a retired judge
may serve as a master of ceremonies at a political rally prior to the party primary
election at which no favoritism is shown toward any of the candidates.

It is the opinion of this Commission that Canon 7 is inapplicable to retired judges
serving on inactive status. Thus, as an inactive retired judge you would not violate
Canon 7 by serving as a master of ceremonies at the event you describe.



