
93-505

Judicial Inquiry Commission
800 SOUTH MCDONOUGH STREET

SUITE 201
MONTGOMERY, ALABAMA   36104

October 29, 1993

This is in response to your request for an advisory opinion from the Judicial Inquiry
Commission.  Your question is whether a judge may serve on the board of trustees of
the county board of education.

In Advisory Opinion 86-274, this Commission held that under Canon 5B, Alabama
Canons of Judicial Ethics, a judge may serve as a member of a board of school
trustees authorized pursuant to Ala. Code 1975, § 16-10-1.  Service on a school board
of trustees is governed by the provisions of Canon 5B(l) - (3) rather than the more
general provisions of Canon 5G relating to governmental committees, commissions, or
other positions. 86-274.

This opinion has been considered by and is the opinion of the Judicial Inquiry
Commission.


